Vi gillar alla IT-prylar

Du kanske tycker att era avlagda datorer, mobiler, skärmar, surfplattor, skrivare och servrar är långsamma, gamla och i alla avseenden värdelösa. Släpp den tanken.

De flesta begagnade datorer och mobiler som företag och myndigheter byter ut har faktiskt halva livslängden kvar. Att skicka dessa prylar till återvinningen är lika tokigt som att kassera en människa på 40-årsdagen.

Fler prylar än du tror kan uppgraderas och komma till nytta igen. Behoven där ute, i Sverige och världen, varierar enormt mycket och det du förkastar har nästan alltid ett värde för någon annan. Dessutom: efterfrågan på begagnad IT är faktiskt större än utbudet, precis som med sjötomter.

 

Prylarna får nytt jobb

Det gäller bara att hitta fram till den nya ägaren och det är vår specialitet. Låt oss dock bekänna att vi kanske går bet på en 13-årig tjockskärm, men vi ser i så fall till att den återvinns på ett schyst sätt.

Med andra ord, vi tar hand om alla IT-prylar som stationära datorer, laptops, mobiler, skärmar, skrivare, servrar med mera från tillverkare som HP, Dell, Lenovo, Apple, Fujitsu, Samsung, Huawei, Cisco, Microsoft med flera. Och vi gör alltid vårt yttersta för att sätta dem i arbete igen.

Du får givetvis pengar tillbaka för de produkter som kan återanvändas och vi kan redan idag värdera er gamla utrustning. Värdet och ersättningen baseras på priserna på andrahandsmarknaden och styrs av ålder, skick och prestanda.

Ge IT-prylarna ett extra liv nu!

Har ni datorer, mobiler eller andra IT-produkter som ska bytas ut eller ligger i något förråd? Vi hjälper till med allt – vi gör en värdering av utrustningen, hämtar den i låsta säkerhetsskåp, och raderar informationen på hårddiskar.

Tillbaka får du raderingscertifikat, en miljörapport som visar ert minskade klimatavtryck och ersättning för produkterna.