Säkerhet & GDPR

Ok, vi vet att somliga börjar flacka med blicken när man pratar om säkerhet och dataradering, men det är ett av de viktigaste momenten när IT-prylar återanvänds. Vi håller det kort.

Remade Secure Process är vår arbetsmodell för en effektiv logistik och säker hantering som lever upp till kraven i dataskyddslagen GDPR (som ju även gäller personuppgifter på era gamla datorer och mobiler).

Vi transporterar din utrustning i låsta säkerhetsskåp till vår skyddsklass 3-klassade anläggning där varje enskild produkt registreras, avidentifieras och dataraderas. Du får raderingscertifikat på serienummernivå och därmed full spårbarhet och framför allt bevis på att informationen är permanent raderad.

 

Godkänt av NATO

Raderingen av hårddiskar och andra lagringsmedia i begagnade datorer, mobiler, servrar och andra produkter utförs med programvara från Blancco som uppfyller kraven från ledande raderingsstandarder och är godkända av bland andra Försvarsmakten och NATO. Lagringsmedia, som inte kan raderas, destrueras och mals ned.

Det går att skriva en spaltmeter eller två om vårt säkerhetsarbete och det har vi naturligtvis gjort. Ta kontakt med oss om du vill veta mer.

remade-secureprocess3

Ge IT-prylarna ett extra liv nu!

Har ni datorer, mobiler eller andra IT-produkter som ska bytas ut eller ligger i något förråd? Vi hjälper till med allt – vi gör en värdering av utrustningen, hämtar den i låsta säkerhetsskåp, och raderar informationen på hårddiskar.

Tillbaka får du raderingscertifikat, en miljörapport som visar ert minskade klimatavtryck och ersättning för produkterna.